បាយដំណើបស្វាយទុំមូរ



គ្រឿងផ្សំ







១. បាយដំណើប។ អ្នករើសអង្ករកាន់តែល្អ បាយកាន់តែឆ្ងាញ់។
២. ស្វាយទុំ។ គួររើសយកស្វាយដែលទុំល្អ ហើយពូជផ្អែម។ យើងសូមណែនាំស្វាយកែវចិន។
៣. ខ្ទិះដូង។ ខ្ទិះដើម។
៤. គ្រាប់ល្ង (មិនដាក់ក៏បាន)។
៥. ស្កសរ និងអំបិល បន្តិច។

វិធីធ្វើ

ដំបូងអ្នកត្រូវចិតសំបកស្វាយទុំ ហើយចិតស្តើង ។

បន្ទាប់មក យកថង់ប្លាស្ទិចមួយ ក្រាលពីលើប្រដាប់មូរ (ដូចជារបស់ជប៉ុនមូរស៊ូស៊ី រឺកូរ៉េមូរគីមប៉ាប់)។ តំរៀបចំនិតស្វាយគរលើគ្នាចេញជារៀងចតុកោណ  ។ ដាក់បាយដំណើបដែលដណ្តាំឆ្អិន ខ្ទិះដូង ទៅលើស្វាយ។


បន្ទាប់មកមូរវាអោយលឿនដោយប្រយ័ត្ន ហើយប្រាកដថាបាយដំណើបនិងគ្រឿងផ្សេងទៀត បានស្រោបទាំងស្រុងដោយចំណិតស្វាយ។ កាត់ជាកង់ៗ។
រោយគ្រាប់ល្ងពីលើ។


សូមកុំដាក់វាចូលក្នុងទូទឹកកក។ គួរញ៉ាំស្រស់និងភ្លាម ៗ ។ អ្នកអាចរក្សាវាទុកនៅសីតុណ្ហភាពធម្មតាបានមួយម៉ោងរឺលើសតិចតួច។ ប៉ុន្តែទូរទឹកកកនឹងធ្វើឱ្យបាយដំណើបរឹង និងចំណិតសាច់ស្វាយលែងស្រស់។​ ការកំដៅឡើងវិញក៏នឹងធ្វើអោយស្វាយឆ្អិន បាត់បង់រសជាតិផងដែរ។


ប្រភព



No comments:

Post a Comment