Friday, October 12, 2018

អាហារសម្រន់៖ ចេកអាំងខ្ទិះ




គ្រឿង​ផ្សំ៖
  • ចេក​ណាំវ៉ា ១ស្និត
  • ទឹក​ខ្ទិះ ១ចាន​គោម
  • ស្ករត្នោត ៣ស្លាបព្រាបាយ
  • អំបិល ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ស្លឹក​តើយ ២សន្លឹក







វិធី​ធ្វើ៖
ជំហាន​ទី​១៖ អាំង​ចេក
យក​ចេក​ណាំវ៉ា​ដែល​ទុំ​ស្រគាល មក​បក​សម្បក​ ហាន់​ជា​កង់​ៗ​ រួច​យក​មក​ដោត​ឈើ​ចង្កាក់។ នៅ​ពេល​ដោត​ចេក​រួចរាល់​អស់​ហើយ ត្រូវ​យក​ទៅ​អាំង​រហូត​ដល់​ចេក​ឡើង​ពណ៌​ត្នោត​ក្រៀម​បន្តិច​ៗ។ នៅ​ពេល​ចេក​ឆ្អិន សឹម​យក​មក​កៀប​ឲ្យ​សំប៉ែត។
ជំហាន​ទី​២៖ ធ្វើ​ទឹក​ខ្ទិះ
ដាក់​ឆ្នាំង​លើ​ភ្លើង ដាក់​ខ្ទិះ ស្ករ​ត្នោត អំបិល​ និង​ស្លឹក​តើយ​ចូល កូរ​រហូត​ខ្ទិះ​ឡើង​ខាប់​បន្តិច សឹម​បិទ​ភ្លើង​ ដាក់​ចុះ​​ទុក​​ឲ្យ​ត្រជាក់​បន្តិច។ នៅ​ពេល​រៀប​ចំ​ញ៉ាំ អាចរូត​យក​ឈើ​ចង្កាក់​ចេញ ហើយ​ស្រោច​ទឹក​ខ្ទិះ ឬ​ជ្រលក់​ញ៉ាំ​ក៏​បាន​។




No comments:

Post a Comment